Adelsö Runt 2024

Sidan (och facebook) uppdateras löpande med mer detaljerad information.

HAR DU ETT VETERANFORDON?

Alla med ett fordon som är 25år eller äldre är välkommen att ställa ut det på parkeringen vid Adelsö fotbollsplan 🚗 Droppa in med ditt fordon från kl. 11:00, ingen föranmälan.

Det brukar vara en salig blandning av moppar, bilar, traktorer, motorcyklar, trehjulingar – och en cykel!😉 Skicket varierar från den mest välputsade bil (som inte får lufta däcken runt ön för ägaren utan blir ståendes kvar på parkeringen vid starten) till den skrotigast av moppar där ägaren har inställningen ”jag är glad om den ens startar” 😂 Som sagt, ALLA är välkomna!

Collage ifrån Adelsö Runt 2022- visst vill man att det blir den första juli nu när man ser bilderna?! 😍

POKER RUN 🃏

I sekretariatet på festplatsen köper man sin Poker Run spelbricka för 200kr. Klockan 14:00 går starten och nu gäller det att jaga den bästa pokerhanden medan du åker ett varv runt vår fina ö. Första och sista kortet dras i sekretariatet och resterande 5 kort dras vid olika stationer längst vägen.

Hittar du inte på Adelsö? Var inte orolig, spelbrickan har en karta men det är också bara att följa strömmen av fordon ☺️

Alla i fordonet, inte bara föraren, kan köpa en egen spelbricka. Dock får man enbart ha en bricka per person. Obs! 18-års gräns för att få vara med i poker run.

SPONSORER!

Utan sponsorer kan vi inte anordna en sådan här dag! I år är vår huvudsponsor ”Adelsös företagare” – ett initiativ från våra lokala företagare att tillsammans göra våran ö levande. Tack tack tack!🫶

Vi har även sponsorer från företag utanför ön- så fantastiskt att även ni vill vara med och sponsra lilla Adelsö! Tack!🙏 Vilka alla företag är får ni se närmare den stora dagen.

🅿️ PARKERING!

Alla veteranfordon är välkomna till festplatsen.

Alla besökare behöver parkera på annan plats.

  • Det finns ett fåtal parkeringsplatser vid Hembygdsgården.
  • Det går även bra att ställa sig vid gamla affären (förbi området och kyrkan).
  • Det finns även möjlighet att parkera vid Qviberg vid Stenby, ca 700m innan festplatsen. Därifrån kan man gå eller få skjuts till området av Qviberg. Se 🅿️-skylt vid vägen.

Fordon med handikapptillstånd? Det finns några platser avsedda vid festplatsen.

Alla besökare som har möjlighet att samåka, gå eller cykla till området är vi tacksamma om ni gör det! 🤝 Tack!

AKTIVITETER FÖR HELA FAMILJEN!

Vi tycker att det roligaste är att gå runt och spana på alla fordon och snicksnacka med både bekanta och obekanta!😃 Men vill man göra något annat kan barnen köra Bobby-Car på dansbanan, kasta boll och hoppa hoppborg 🎠 Allt det är gratis! För en liten slant kan både barn och vuxna testa lyckan i godishjulet eller luftgevärsskyttet.

Så här kommer varvet runt Adelsö att gå:

1. Sekretariatet på festplatsen.

2. Norrängen, rundan börjar alltså med att åka tillbaka mot färjan.

3. Sättra, sista lilla biten till station är vägen bara ett fordon brett så här får alla hjälpas åt att släppa fram varandra.

4. Tofta.

5. Oxhalsen.

6. Lindby Menhammar (gamla grishuset), denna station är alltså flyttas jämfört med förra året.

7. Sekretariatet på festplatsen.

Hela slingen är även märkt med gula skyltar med svarta pilar.

VIKTIGA TIDER⏱️

Kl. 11:00 öppnar fordonsparkeringen samt området med mat, fika och aktiviteter.

Kl. 14:00 går starten för Poker Run.

Cirka kl. 16:00 sista målgång.

Efter sista målgång är det prisutdelning på festplatsen för Poker Run och utlottningar. Alla priser behöver hämtas ut på plats.

VAD KAN MAN ÄTA?

Var inte orolig, hungrig behöver du inte gå imorgon! Vi säljer hamburgare och korv på området. Självklart kommer salladen på burgarna ifrån Noble Farming Adelsö! Svenne kommer även sälja något smarrigt från sin grill!

Efter maten är du kanske sugen på en kopp kaffe och då finns fiket redo med gott fikabröd till ☕️ eller kanske en glass i solskenet?

Både swish och kontanter fungerar under dagen!

Vegetariska och allergifria alternativ finns. Fråga de som jobbar ☺️